top of page

POSTNATALE LESSENREEKS CORE STABILITY EN CARDIO WORKOUT 

Wat?

Wij, als kinesitherapeuten zien dagelijks letsels ten gevolge van een gebrek aan rompstabiliteit (Core Stability). Om rugletsels en sportletsels te voorkomen willen wij met deze lessenreeks een gemakkelijke en toegankelijke oplossing bieden.  

We gaan te werk in kleine groepjes van maximum 7 personen waardoor individuele benadering mogelijk blijft en de nodige ruimte voor iedereen gewaarborgd kan blijven.

We focussen ons op het juist aanleren van buik- en rugspieroefeningen volgens uw individuele behoeften. Door deze  core stability training bekomt u meer rompstabiliteit en kunnen letsels voorkomen worden. Het uitoefenen van uw dagelijkse activiteiten, of van uw favoriete sport zal hierdoor makkelijker en veiliger kunnen verlopen. Bovendien kan een betere rompstabiliteit zorgen voor betere sportprestaties. 

 

Daarnaast komt er ook een cardio-workout aan bod. In onze oefenzaal staan roeier, loopband, crosstrainer, hometrainers en nog veel meer voor u klaar om uw ideale workout te verzorgen. 

Ook hier zal een individueel programma worden opgesteld zodat u optimaal aan uw conditie kan werken. 

 

De lessen worden gegeven door Greet Keustermans (kinesitherapeute) in overleg met onze andere kinesitherapeuten. Vanuit onze medische achtergrond zijn wij ideaal geplaatst om u correct te begeleiden en uw individuele progressie op te bouwen op het juiste moment. 

Voor wie?
 
Deze lessenreeksen zijn toegankelijk voor iedereen die postnataal aan haar conditie wil werken op een veilige manier met de nodige aandacht voor rompstabiliteit. Het is aangeraden om eerst de individuele kinesitherapeutische sessies te volgen in onze praktijk alvorens met deze lessenreeks te starten zodat wij rekening kunnen houden met uw individueel niveau en eventuele aandachtspunten, maar dit is geen absolute must. Indien u twijfelt, aarzel dan niet om met ons contact op te nemen voor meer info.
Zowel absolute beginners, als geoefende sporters zijn welkom. Deze training kan gestart worden ten vroegste 8 weken na de bevalling maar u bent zeker ook welkom als u bvb reeds 9 maand geleden bevallen bent.

 

Wanneer?

De lessen gaan door op maandag 20.15-21.15:

Elke maandag behalve tijdens de schoolvakanties

U kan voorlopig op elke moment inpikken.

Nieuwe reeks start op 9 januari 2023

Deze gaan door op:

maandag 9/1/2023

maandag 16/1/2023

maandag 23/1/2023

maandag 30/1/2023

maandag 6/2/2023

maandag 13/2/2023

Op heden is de workout nog niet volzet. Inspringen tussendoor kan nog. Neem contact met ons op.

Na de krokusvakantie worden de lessenreeksen hervat.

 

Prijs en inschrijvingen?

Voor bovenstaande lessenreeksen betaalt u 60 euro voor 6 lessen. Er kan niet per les betaald worden. Er kan niet afgeweken worden van bovenstaande data. 

Om aanwezigheid te stimuleren en absenties te voorkomen schrijf je je in en bevestig je daarbij je aanwezigheid voor deze 4 lessen.

Bij afwezigheid kan de beurt niet overgezet worden naar een later tijdstip en kan er geen deel van het inschrijvingsgeld terugbetaald worden.

De cursus gaat door van zodra er 3 inschrijvingen zijn.  

Maximum aantal inschrijvingen per lessenreeks is 6 personen. Wees er snel bij, want de plaatsen zijn dus beperkt.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie.

bottom of page