top of page

Hallo, ik ben Joy Talloen, erkend diëtiste.

Al van jongs af aan heb ik een passie voor voeding. Ik ben gedreven om mensen te motiveren een gezonde levensstijl aan te nemen en te behouden. Het belang van gezonde voeding is algemeen bekend, maar wat houdt zo'n levensstijl juist in? Er is veel tegenstrijdige, onduidelijke en onjuiste info te vinden.

Zo hoeft gezonde voeding niet saai of ingewikkeld te zijn of aan te voelen als een streng dieet.

In 2018 behaalde ik mijn diploma als voedingsdeskundige aan HoGent. Een diëtiste is meer dan iemand die je helpt vermageren. Deze kan ook ondersteuning bieden bij diverse aandoeningen. Omdat ik ook diabetespatiënten professioneel wil kunnen begeleiden volgde ik een postgraduaat tot diabeteseducator. Daarnaast volgde ik een postgraduaat tot nefrologisch diëtiste.

Werkwijze

Een onnodig streng dieet? Een vast schema? Dat zal je bij mij niet vinden, persoonlijke begeleiding staat voorop. Samen gaan we op zoek naar voedingsmaatregelen en een begeleiding die bij jou past.

Tijdens de 1e consultatie leren we elkaar kennen, pols ik naar verwachtingen, motivatie,... Ik bevraag je huidige voedings- en levensstijl, waarna we samen op zoek gaan naar haalbare en concrete aanpassingen. Afhankelijk van je hulpvraag ga ik je lichaamssamenstelling na, wordt gevraagd een eetdagboek in te vullen,…

Bij de 2e consultatie ga ik je eerste ervaring, gevoelens en bedenkingen bij reeds gemaakte veranderingen na. Wat ging goed?, wat ging minder goed? Je krijgt jouw individueel voedingsschema, we bespreken dit, we stellen streefdoelen bij en je kan uitgebreid vragen stellen.

Opvolgconsultaties bieden een blijvende ondersteuning en helpen bij het behalen van je streefdoel/motivatie. Wat wordt besproken is sterk afhankelijk van de voorgaande consultaties. Er kan dieper worden ingegaan op speciale (eet)gelegenheden, hindernissen, lezen van etiketten, voorbeeldrecepten,… Het aantal consultaties kan je volledig zelf bepalen. Op termijn is het de bedoeling dat je zelfstandig verder kan met je nieuwe levensstijl.

Ben je doorverwezen door je (huis)arts? Vergeet dan zeker je doorverwijsbrief niet!

Specialisaties:

- Gezonde voeding (over- en ondergewicht,…)

- Sportvoeding

- Vegetarische en veganistische voeding

- Hart- en vaatziekten (hoge cholesterol, hoge bloeddruk,…)

- Diabetes mellitus (type1 & 2, zwangerschaps-, MODY)

- Nierproblematiek

- Maag-darmproblematiek

- …

Tarieven en terugbetaling:

- Eerste consultatie (±60 min): €50

- Opvolgconsultatie(s) (±30 min): €25

De voorwaarden voor terugbetaling verschillen per mutualiteit. Voor info hierover raadpleeg je best de website van jouw mutualiteit:

Diabetespatiënten (voor- of zorgtraject) en patiënten met nierinsufficiëntie (zorgtraject) hebben per kalenderjaar recht op een aantal sessies dieetadvies die (grotendeels) worden terugbetaald.

Betaalmogelijkheden:

- Cash

- Online bankieren via smartphone

- Bankcontact app via smartphone

Kan je door onvoorziene omstandigheden niet aanwezig zijn? Je kan kosteloos annuleren tot 24u voor de afspraak. Bij laattijdig afzeggen/niet opdagen zal de consultatie worden aangerekend!

Neem contact op via:

- 0493/58.19.81 (bij voorkeur via SMS bereikbaar, of telefonisch na 17u)

- info@dietistejoy.be

- praktijk 09 330 59 63

 

Tot binnenkort!

IMG-20200418-WA0007.jpg
bottom of page