ZWANGERSCHAPSBEGELEIDING

In de huidige nomenclatuur worden er slechts 9 perinatale kinesitherapie behandelingen terugbetaald door het RIZIV.

Daarom proberen we in onze praktijk deze behandelingen juist te verdelen voor - en na de bevalling.

Pre-natale kinesitherapie: (1 of 2 sessies)

Controle bekken, bekkeninstabiliteit, diastase, bekkenbodem.

We geven oefeningen om uw lichaam in optimale conditie te houden tijdens de zwangerschap. Dit samen met een groot aandeel informatie, tips en tricks om gezond, gelukkig en pijnloos uw zwangerschap te beleven.

Indien er een probleem blijkt, zoals bvb bekkeninstabiliteit wordt dit deskundig behandeld samen met de manueel therapeuten aanwezig in onze praktijk.

Optioneel is er ook mogelijkheid voor een prenatale partnersessie (1u) waarin we u zo optimaal mogelijk voorbereiden op de bevalling. Houdingen, ademhaling, partnerbegeleiding worden aangeleerd en samen ingeoefend.

 

Postnatale kinesitherapie

Oefeningen die u helpen bij het herstel na de bevalling. Hierbij is nood aan individuele begeleiding door gespecialiseerde therapeuten. Bijzondere aandacht wordt gegeven aan bekkeninstabiliteit, diastase, bekkenbodemproblematiek en algemene spierversterkende en conditionele oefeningen.

We zijn een baby vriendelijke praktijk. Het is dus geen enkel probleem om uw nieuwe spruit mee te brengen tijdens de behandelsessies. Babyzitje, matje, verzorgingshoekje en borstvoedingshoekje zijn indien nodig voorzien.

 

​© 2018 by Mesics Evergem