top of page

ZWANGERSCHAPSBEGELEIDING

In de huidige nomenclatuur worden er slechts 9 perinatale kinesitherapie behandelingen terugbetaald door het RIZIV.

Daarom proberen we in onze praktijk deze behandelingen juist te verdelen voor en na de bevalling.

Pre-natale kinesitherapie: (1 of 2 sessies)

Controle bekken, bekkeninstabiliteit, diastase, bekkenbodem.

We geven oefeningen om uw lichaam in optimale conditie te houden tijdens de zwangerschap. Dit samen met een groot aandeel informatie, tips en tricks om gezond, gelukkig en pijnloos uw zwangerschap te beleven.

Indien er een probleem blijkt, zoals bvb bekkeninstabiliteit wordt dit deskundig behandeld samen met de manueel therapeuten aanwezig in onze praktijk.

Optioneel is er ook mogelijkheid om een prenatale partnersessie (1u) te volgen waarin we u zo optimaal mogelijk voorbereiden op de bevalling. Houdingen, ademhaling, partnerbegeleiding worden aangeleerd en samen ingeoefend.

Sinds het najaar van 2022 werkt onze praktijk ook samen met Mamalief vroedvrouwen. Meer informatie over de info/lessenreeks en de prenatale lessenreeks die in dit kader ook in onze praktijk wordt gegeven kan je hier terugvinden.

 

Postnatale kinesitherapie:

Oefeningen die u helpen bij het herstel na de bevalling. Hierbij is nood aan individuele begeleiding door gespecialiseerde therapeuten. Bijzondere aandacht wordt gegeven aan bekkeninstabiliteit, diastase, bekkenbodemproblematiek en algemene spierversterkende en conditionele oefeningen.

Indien u hierbij niet toekomt met de 9 perinatale sessies vragen wij in overleg met huisarts of gynaecoloog nog extra behandelingen  aan die in aanmerking komen voor terugbetaling van uw mutualiteit.

We zijn een baby vriendelijke praktijk. Het is dus geen enkel probleem om uw nieuwe spruit mee te brengen tijdens de behandelsessies. Babyzitje, matje, verzorgingshoekje en borstvoedingshoekje zijn indien nodig voorzien.

Postnatale core-stability groepslessen:

Na het vervolledigen van de perinatale sessies zijn veel jonge mamas nog op zoek naar een goede manier om de oefeningen onder begeleiding verder te zetten en de conditie te onderhouden. Vooral wanneer het werk hervat wordt blijkt het niet altijd makkelijk om dit te combineren met het gezinsleven en daarbij dagelijks nog wat tijd te vinden om aan de buikspieren of conditie te werken. Daarom bieden wij in de praktijk op maandag postnatale core-stability en cardio workout groepsessies aan.

Een leuke manier om samen met andere mamas te sporten en ervaringen uit te wisselen.

Meer info kan je vinden op onze website of via deze link.

Voeding- en dieetadvies:

Om wille van de zwangerschap is onze hormoonbalans soms verstoord waardoor het na de bevalling niet altijd makkelijk is om opnieuw het optimale gewicht te bereiken. Spierversterkende oefeningen en cardio-workout kunnen dan niet altijd voldoende zijn om de ideale lijn opnieuw terug te krijgen.

De verstoorde hormoonbalans kan ook voor extra vermoeidheid zorgen, huidproblematiek, verteringsproblemen, obstipatieklachten,...

Om u te helpen de juiste balans terug te vinden kan het aangeraden zijn om u te laten adviseren en begeleiden door een gediplomeerd diëtiste.  De juiste, gezonde voeding kan u helpen om opnieuw de goede energie-, hormoon- en metabolisme evenwicht te verkrijgen.

Onze diëtiste Sandrina Fernandez Iglesias kan u hier mee helpen. Meer informatie kan u terugvinden op deze website of via deze link.

Tijdens de borstvoeding moet u misschien ook een aantal dieetmaatregelen respecteren voor uw kindje. Ook hiervoor kan u terecht bij onze diëtiste.

 

bottom of page