top of page

(WWW) WINTER WORKOUT VOOR WIELRENNERS 

Waarom zijn corestability oefeningen zo belangrijk voor wielrenners?

Core stability of gewoon rompstabiliteit zijn alle spieren van de rug, buik, billen en heup die zorgen voor een goede houding. Deze spieren gebruik je dagelijks in meer of mindere mate.

Op de fiets heb je ze nodig om de kracht effectief over te kunnen brengen op de pedalen. Een beter getrainde romp zorgt ervoor dat de houding tijdens de trapbeweging stabiel blijft, waardoor alle kracht zo effectief mogelijk naar de pedaalslag wordt overgebracht.

 

Vooral bij juist hele hoge trapfrequentie zorgt een beter getrainde romp ervoor dat je niet van je zadel stuitert en bij een hele lage trapfrequentie, bijvoorbeeld bergop, zorgt het ervoor dat al je kracht naar het pedaal vloeit.

 

Dat je deze spieren nodig hebt, merk je als je veel bergop fietst en last van je onderrug krijgt. Hetzelfde kan gebeuren bij flinke stukken met wind tegen. Wanneer een doel bergop in het verschiet ligt, heeft het dus zin om deze spieren ook naast de fiets extra te trainen.

We gaan te werk in kleine groepjes van maximum 7 personen waardoor individuele benadering mogelijk blijft en de nodige ruimte voor de oefeningen mogelijk blijft.

We focussen ons op het juist aanleren van buik- en rugspieroefeningen volgens uw individuele behoeften. Door deze  core stability training bekomt u meer rompstabiliteit en kunnen letsels voorkomen worden. Het uitoefenen van uw dagelijkse activiteiten, of van uw favoriete sport zal hierdoor makkelijker en veiliger kunnen verlopen. Bovendien zal een betere rompstabiliteit zorgen voor betere sportprestaties. 

 

Daarnaast komt er ook een cardio-workout aan bod. In onze oefenzaal staan roeier, loopband, crosstrainer, hometrainers en nog veel meer voor u klaar om uw ideale workout te verzorgen. 

 

 

Alleen in het winterseizoen aan je core-stability werken?

Een wielrenner zal heel het seizoen moeten werken aan zijn/haar core. In de winter zal hier meer aandacht aan gegeven worden, maar ook in de zomermaanden zal je je core stability oefeningen moeten doen! Met onze lessenreeks bieden we je een waaier aan oefeningen aan, je zal dan ook individueel je werkpunten en aandachtspunten kennen zodat je veilig en met veel variatie verder kan trainen tijdens de zomermaanden.

 

De lessen worden gegeven door Thaisa Timmerman (kinesitherapeute en personal trainer) en Tom De Meyer (kinesitherapeut en zelf fervent recreatief wielrenner en MTB'er)

 

Vanuit onze medische achtergrond zijn wij ideaal geplaatst om u correct te begeleiden en uw individuele progressie op te bouwen op het juiste moment. 

Voor wie?
 

Deze lessenreeksen zijn toegankelijk voor elke wielrenner die tijdens deze wintermaanden extra aan zijn of haar  conditie en corestability wil werken op een veilige manier. Ook atleten die reeds jaren corestability oefeningen doen zijn welkom ter controle van de huidige oefeningen en om heel wat nieuwe zaken aangeleerd te krijgen.​

Wat en Wanneer?

Het betreft een éénmalige lessenreeks van 5 sessies. Deze gaan van start op 19 januari 2023 en gaan telkens door op donderdagavond.

 

We delen de groepen in volgens leeftijd:

WWW Groep 1 : Jeugd 

  • Wielrenners 10-15 jaar oud

  • Donderdag van 18u-19u

WWW Groep 2: Volwassenen 

  • wielrenners vanaf 16 jaar oud 

  • Donderdag van 19.15-20.15u

Lessenreeks

WEGENS GROOT SUCCES VAN ONZE VOORJAARSREEKS PLANNEN WE ZEKER EN VAST EEN VOLGENDE LESSENREEKS IN HET NAJAAR 2023. (na de herfstvakantie)

Meer informatie volgt later!

Prijs en inschrijvingen?

Voor bovenstaande lessenreeksen betaalt u 50 euro voor 5 lessen. Er kan niet per les betaald worden. Er kan niet afgeweken worden van bovenstaande data. 

Om aanwezigheid te stimuleren en absenties te voorkomen schrijf je je in en bevestig je daarbij je aanwezigheid voor deze 5 lessen.

Bij afwezigheid kan de beurt niet overgezet worden naar een later tijdstip en kan er geen deel van het inschrijvingsgeld terugbetaald worden.

De cursus gaat door van zodra er 3 inschrijvingen zijn.  

Maximum aantal inschrijvingen per lessenreeks is 7 personen.

Wees er snel bij, want de plaatsen zijn dus beperkt.

Nog vragen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie.

Oh ja, wist je dat je in onze praktijk ook terecht kan voor bike fitting? Lees er hier meer over!

bottom of page